Tyttebærøyen

Postet av busybee


To tøffe typer padler traust på Dokksvatnet

: Foto Trude Bang

Padletur på Dokksvatnet, samme hva været blir, det er digg å komme seg ut av pappeskehuset.

Nå skulle vi på villmarksekspedisjon og fiske til livets opphold. Så jeg pakket sekken deretter med bare det aller mest nødvendige....

Det jeg ikke hadde fått med meg var at fiskesesongen hadde tatt pause for at fiskene skulle få lage barn ifred. Min matrasjonering ville kanskje holde som nødproviant. Stig kom med en hel pappeske med mat og en annen balje med stæsj, så jeg skjønte da at vi skulle nok ikke traske så langt nei. Heldigvis hadde han med seg både ostepop og en 3liters dunk m parafin, så vi overlevde ganske bra.
Vi campet på en nydelig liten øy som var dekket av tyttebær.
Jeg plukket en bærepose tyttebær på no time, ellers pleier jo det å være en ganske kjedelig syssel. Hvertfall når en ikke kan spise bærene underveis slik som med blåbær.
Ungene padlet rundt i kanoene i timesvis med ulike prosjekter og det var sjørøveri, Interseptor, 2VK og kaptein Snabeltann om hverandre. Kult!
Stig hentet ved og passet bålet og bålet var en uendelig inspirasjon for småguttene til pyring og vifting med brennende pinner og tyrikvaster. Store gutter derimot sluker hele bålet før de blåser det ut igjen...og Stig er en stor gutt - se pyremester Stig HER ....ellers lå han stort sett og koste seg med pipen og klødde Ria bak øret mens jeg plukket tyttebær og padlet litt rundt.
Siste morningen sto jeg opp i gryningen og det er som alltid litt trolsk når det ligger sånn jomfruelig hinne av dis og slører til naturens fineste skatter.
Det var en fin helg med en god kompis, kreative unger og en kul liten huskyvalp. Kampeseveens nye familiemedlem.
Tok masse bilder og testet ut det nye lille digitalkameraet Canon IXUS 800 IS tror det ble noen fine bilder.
Se bildene HER og se hva du synes.

17. september 2006 22:14 (sist oppdatert: 18. september 2006 18:47) · publisert i Fritidssyssel

Kommentarer (147 skjulte)